ELADÓ ÉPÍTÉSI TELKEK
Oldaltérkép
Hírek
Hírarchívum
Képgaléria
Falu
Eseménynaptár
Anyakönyvi hírek
Önkormányzat
Dokumentumtár (jegyzőkönyvek, rendeletek stb.)
Csatorna-hozzájárulás befizetési időpontjai
Intézmények
Civil szervezetek
Egyházközség
Cégek
Kereskedelmi egységek
Helytörténet
Statisztikai adatok
Közbeszerzések
Szennyvízberuházás
Rendezési terv
Folyamatban lévő rendezésiterv-módosítások
Választási információk
Rajz- és fotópályázat 2017
2012-es hírek
2012-08-13
Magabiztos továbbjutás tíz emberrel is

Megyei Magyar Kupa, 1. forduló, 2012. augusztus 12., 17.00

Jobaháza – Győrsövényház 0–2 (0–1)

Vezette: Dombi (Péntek, Ács).

Győrsövényház: Hujber – Huszár, Szabó M. (Csizmazia M., 84. p.), Szabó D., Domoszlai, Kalmár (Láncis, 56. p.), Lőrincz, Veszelyi, Szabados Á., Szabados L. (Soós, 68. p.), Juhász (Csizmazia T., 62. p.). Edző: Szabó Gábor.

Gólszerzők: Szabó M. (36. p., 0–1), Szabados Á. (58. p., 0–2).

Sárga lap: Pócza (24. p.), Varga A. (49. p.), ill. Szabados L. (44. p.).

Kiállítva: senki, ill. Lőrincz (58. p.).

 

Augusztus 12-én hivatalosan is kezdetét vették az idei szezon tétmérkőzései, még ha megyei kupafordulóval is kezdődtek azok. A Győrsövényház csapata az előző megyei III. osztályú bajnokságot ötödik helyen záró Jobaháza együtteséhez látogatott, amelyet a felkészülési időszakban egyszer már könnyedén, 10–0-ra győzött le. A mérkőzés sajnos gyászszünettel kezdődött, hiszen csapatunk játékosának, Horváth Gábornak elhunyt az édesapja. Vagy a szomorú események vagy a múltkori biztos győzelem tette, de korántsem működött annyira hatékonyan a gárda, mint ahogy az elvárható lett volna.

 

Az első félidőben végig a vendégek akarata érvényesült, de hiába dolgoztak ki négy-öt ziccert, nem sikerült azokat értékesíteni. A félidő vége előtt azonban nem sokkal egy formás támadás után a bal oldali védő posztjáról felfutó Szabó M. kapott kiváló labdát és a kifutó kapus mellett a jobb alsó sarokban gurított.

 

A gól túlságosan is megnyugtatta a csapatot, így a második félidő elég lagymatag játékkal indult. Az 58. percben aztán megfogyatkoztak a vendégek. A lecserélt Lőrincz még az előtt levette a mezét, hogy elhagyta volna a pályát. Ezért a szabályok szerint sárga lap járt, és mivel volt már neki egy ilyen színű lapja, következett a piros kártya. Ezt követően a hazai csapat kétszer is óriási gólszerzési lehetőséget szalasztott el az egyenlítésre: egyszer Hujber védte bravúrral Orbán lövését, egyszer pedig ugyanő mellé gurított. A hazai helyzetektől eltekintve tíz emberrel is a Győrsövényház dominált, és 20 perccel a vége előtt Szabados Ádám szép egyéni megmozdulás után 15 méterről a bal alsó sarkokba lőtt. A gól végleg elvette a hazaiak kedvét, így a vendégek biztosan őrizték az előnyt, amit ha jobban koncentrálnak, még tovább növelhettek volna.

 

Összességében a Győrsövényház a közepesnél gyengébb játékkal is biztosan jutott a megyei
Magyar Kupa következő fordulójába. A csapat vasárnap a Máriakálnok vendégeként kezd meg a bajnoki küzdelmeket.